Zo kun je makkelijk verlofrechten voor 2023 opladen in je software voor tijdregistratie

Gebruik jij onze software voor tijdregistratie, waarin ook de jaarlijkse vakantierechten worden verwerkt? Dan breekt binnenkort weer de periode aan waarin je de medewerkers in jouw organisatie hun jaarlijkse vakantierechten toekent. In dit artikel ontdek je hoe dat het makkelijkst verloopt.

Primion Benelux laadt jouw verlofrechten op

Tijdig de verlofrechten opladen is belangrijk opdat medewerkers hun vrije dagen voor 2023 kunnen inplannen. Als je deze rechten voor elke persoon apart moet aanpassen, is dat een behoorlijk arbeidsintensieve opdracht. Gelukkig helpt primion Benelux je om dit snel en accuraat in orde te brengen.

We pakken dit aan in vier eenvoudige stappen.

1.               Wil je gebruik maken van onze diensten? Contacteer ons dan via dispatch@primion.be.
2.               Via primion Benelux More maken we een afspraak met jou en begeleiden we je bij het aanleveren van de juiste gegevens.
3.               Je levert ons een bestand met de startrechten aan en wij laden de verschillende tellers met de nieuwe waarden voor 2023 op.
4.               Na afloop ontvangt je van ons een bevestiging.

Verlofaanvragen automatiseren

Zodra de verlofrechten opgeladen zijn, kunnen medewerkers verlofdagen voor 2023 aanvragen. Moet jouw hr-dienst (of de medewerkers zelf) dan nog uitzoeken van welk saldo (wettelijk verlof, compensatiedagen, overgedragen verlof, …) ze die moeten aftrekken? Da’s allesbehalve ideaal en gelukkig kun je die situatie vermijden.

Met onze oplossing voor tijdregistratie prime Time is het makkelijk om een volgorde(cascade) in te geven en verlofdagen automatisch van het juiste saldo te laten aftrekken. Bij een aanvraag wordt het verlof dan opgenomen van het saldo dat het eerst verloopt.

Een mogelijke volgorde is bijvoorbeeld:

1.         Resterend verlof van vorig jaar of vorige jaren
2.         Wettelijk verlof van het huidige jaar
3.         Extra verlof van het huidige jaar

De voordelen? Medewerkers hebben altijd een duidelijk overzicht van hun resterende verlofdagen en zien zelf wanneer er dagen vervallen. Bovendien kunnen ze nooit opgebouwd verlof verliezen door een verkeerde afrekening of opname. Ook zal jouw hr-dienst op die manier achteraf minder administratie (aanpassingen) moeten doen om ervoor te zorgen dat de verlofdagen van het correcte saldo zijn afgetrokken. Alles verloopt snel, efficiënt en foutloos.

Nog vragen?

Heb je vragen over onze GET More-dienstverlening? Mail ons dan via dispatch@primion.be of bel naar +32 3 312 92 31. Andere vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier.

to top
close