Voedselveiligheid: wat security management kan doen voor je Food Defense

De foodsector kent al sinds jaar en dag één van de strengste normen op de markt. Goede zaak, want voedselveiligheid is in de eerste plaats van het allerhoogste belang voor de gezondheid van mensen en dieren. Maar ook om imagoschade (en torenhoge bedragen voor de reparatie van een reputatie) te voorkomen, is het zeer wenselijk om alles in de verwerkingsketen van voedsel op en top te houden. En daar komt het security management van primion Benelux op tafel.

Niet alleen voedselnormen
Normen zoals HACCP, ISO22000, IFS en BRC worden overal in de voedselbranche toegepast. Maar wist je dat er nog meer manieren zijn om Food Defense te waarborgen?

Toegangscontrole en bezoekersregistratie
Denk bijvoorbeeld aan de toegangscontrole of scherpe beveiligingstechnologie voor gebouwen en terreinen. Maar ook het volledig en goed registreren van bezoekers tot die locaties (als die al worden toegelaten) is nodig om een goed beeld te blijven houden van wie er allemaal in contact kan zijn geweest (en wanneer) met het productieproces.

Die bezoekersregistratie is een onderdeel van de veiligheidsoplossingen van primion Benelux. Met prime Visit registreer je makkelijk en snel iedereen die uitgenodigd (of onuitgenodigd) het bedrijf betreedt. Voor de voedselsector kennen we Food Defence. Daarmee hou je het overzicht op beveiligingsmaatregelen als zoneringen, gecontroleerde toegang tot terreinen, gebouwen en andere ruimtes, of de identificatie en registratie van bezoekers en contractors.

Registreren en plannen van personeel
Naast het registeren van gasten is ook de planning en registratie van medewerkers noodzakelijk. In ieder bedrijf en in elke tak is dat benodigd, maar het is met het oog op de voedselveiligheid misschien nog nét iets belangrijker. Gelukkig kent primion Benelux soepele systemen zoals prime Plan. Dit pakket, bedoeld voor personeelsplanning, is ideaal om bijvoorbeeld toegang en roosterplanning met elkaar te combineren. Uitsluitend medewerkers die worden ingepland kunnen op dat moment met hun persoonlijke identificatiemanier naar binnen.

Tijdregistratie
Achteraf is het ook van belang om in te kunnen zien wie er wanneer aanwezig is geweest. Dit om eventuele gebreken of andere fouten op te kunnen sporen, wanneer er onverhoopt iets mis is gelopen in de productielijn. Deze nauwkeurige tijdregistratie stelt je in staat om op de seconde nauwkeurig na te trekken welke medewerker op welk moment aanwezig (of zelfs verantwoordelijk) was. Dit kan bijvoorbeeld met een persoonlijke tag of code. Met de urenregistratie van primion Benelux wordt dan weer inzichtelijk op welke afdeling en bij welke werkzaamheden de uren zijn gemaakt. De time Suite van GET is zeer nauw gelinkt met het securitydomein en kan bovendien gekoppeld worden met je HR- en ERP-systemen. En daarmee is de ultieme Food Defence weer een stap dichterbij.

Veiligheid op maat
Als systemintegrator kan primion Benelux zeer specifiek en persoonlijk een beveiligingsconcept uitdenken, dat speciaal voor jouw bedrijf is uitgedacht. Twijfel dus niet langer en neem contact op met primion Benelux voor een eigen, intelligent beveiligingsplatform! Laat ons weten wat we voor jullie bedrijf kunnen betekenen.

 

to top
close

Contacteer ons