Weinig branches zijn zo in beweging als de onze. Onze registratiesystemen, controle-apparatuur en veiligheidsoplossingen vormen immers de schakel tussen steeds veranderende wensen vanuit mens en maatschappij en de mogelijkheden van techniek. En dat zorgt ervoor dat we nieuwe trends nauwlettend in de gaten houden.

In dit artikel lichten we vier actuele of aankomende trends uit binnen toegangscontrole, en waar we opvallende verschuivingen hebben waargenomen in onze mooie sector.

Trend 1: toenemende vraag naar industriespecialisatie

Toegangscontroleleveranciers zijn in de ideale situatie vakmensen die precies weten wat een klant nodig heeft óf nodig gaat hebben. Je wilt bij deze trajecten immers in zee gaan met een professionele partij, die niet alleen ontzorgt, maar ook toekomstige problemen ondervangt en precies weet welke sector waarmee rekening moet houden. Meedenken met diverse industriesoorten en uiteenlopende (maar realistische) scenario’s schetsen: een goede partner weet wat je kan en moet verwachten. Dat is iets wat huidige opdrachtgevers ook veel meer verwachten dan vroeger. Helaas is dat niveau per leverancier wel anders. Niet iedere toegangscontroleleverancier is even hoog aangeschreven, niet overal zit de kennis waar je mee wilt werken en sparren. Software moet kloppen, mensen moeten kunnen meepraten en de terminologie moet juist zijn. Dat is helaas niet overal aanwezig, maar wel bij primion Benelux! Met meer dan 40 jaar ervaring met zeer brede expertises in alle hoeken en gaten van de samenleving, wereldwijd, met alle soorten opdrachtgevers. Onze eigen medewerkers, en desgewenst ons oneindige netwerk van kenners die we erbij betrekken, zorgen ervoor dat je altijd precies weet wat je moet weten.

Trend 2: gebouwenautomatisatie

Er komt tegenwoordig geen nieuw bedrijfspand de grond uit waar toegangscontrole geen cruciale rol in gaat spelen. Daarvoor moet toegangscontrole dus een integraal onderdeel zijn van nieuwbouw, net als andere cruciale onderdelen als brandveiligheid of inbraakbeveiliging. Primion Benelux krijgt met grote regelmaat aanvragen binnen om mee te werken aan nieuw te bouwen kantoren, magazijnen, winkels of overheidsgebouwen. Hiermee zorgen we er bijvoorbeeld voor dat bekabeling voor deze doeleinden vanaf het ontwerpproces al wordt meegenomen in de plannen. Efficiënter, professioneler en beter.

Trend 3: automatische updates in software

Toegangscontrolesystemen moeten hun werk 24/7 correct uitvoeren. Daardoor zijn ze constant onderhevig aan updates, aanpassingen en toevoegingen. ‘Vroeger’ werd dat gedaan door administrators die om de zoveel weken op locatie langs moesten komen om de systemen hun updates te geven, maar vandaag de dag verwachten klanten dat de software zichzelf kan bijwerken en perfectioneren. Dat er geen specialisten meer langs moeten komen om de systemen beter af te stellen. En vooral: dat er een bepaald zelflerend vermogen aanwezig is bij de installatie. En dat is dus waar primion Benelux mede op focust: met behulp van bijvoorbeeld big data en andere toegepaste informatie zorgen voor een optimaal werkend systeem, dat constant is voorzien van actuele informatie.

Trend 4: meer en meer open source

Misschien wel de opvallendste trend: hardware dient tegenwoordig meer en meer compatibel zijn met meerdere soorten software. De ‘gesloten’ toegangscontrolesystemen van voorheen zijn verleden tijd: kaartlezers van de ene partij moeten soepel kunnen samenwerken met badges van andere leveranciers en met camera’s van weer een ander bedrijf. Stel dat de software van bepaalde kaartlezers toch niet goed bevalt, maar dat de (dure) hardware reeds is geïnstalleerd, dan wil je eenvoudig kunnen schakelen tussen software zonder alle hardware te vervangen. Schakel in zulke situaties daarom ook zeker primion Benelux in: wij kunnen er bijna altijd voor zorgen dat verschillende systemen met elkaar gaan communiceren.

 

Je ziet het: primion Benelux zit er bovenop. We zijn klaar voor morgen! Wij zijn dé partner als het gaat om toegangscontrolesystemen, maar we zijn ook de experts als het aankomt op tijdregistratie of beveiliging van gebouwen en terreinen. Tot in de toekomst!

to top
close