Toegangscontrole in moderne kantoorgebouwen: let op voor deze valkuilen

Betrouwbare toegangscontrole

In de eerste plaats is het belangrijk dat niet iedereen zomaar elke ruimte in het gebouw kan betreden, noch via de hoofdingang, noch via binnendeuren. De eerste stap om dat te bewerkstelligen is een uitgebreide toegangscontrole, aangevuld met beveiligingsmechanismen voor  afzonderlijke deuren. Kies bij voorkeur voor een systeem waarbij je makkelijk nieuwe deuren in het beveiligingsnetwerk kunt opnemen én dat je toelaat om afzonderlijke toegangsrechten per deur en per regio in te voeren.

Flexibele toegangscontrole en bezoekersregistratie

Net zoals het mooi meegenomen is dat je eenvoudig en snel afzonderlijke deuren kunt toevoegen aan het beveiligingssysteem, moet je ook makkelijk toegangsrechten en -rollen kunnen verlenen, aanpassen en deactiveren in een overzichtelijke database. Dat is niet alleen veilig, maar ook handig voor de HR-dienst. Als een werknemer het bedrijf verlaat, kan zijn of haar badge meteen gedeactiveerd worden.

Verder vraagt een waterdichte toegangscontrole ook om bezoekersregistratie. Ook daarbij is efficiëntie belangrijk: je wilt de bezoekers enerzijds een hartelijke ontvangst gunnen, maar anderzijds moet de veiligheid van de onderneming wel verzekerd blijven.

Integratiemogelijkheden

Tot slot moet je er in moderne kantoorgebouwen op letten dat je software voor toegangscontrole makkelijk te integreren is met andere systemen. Dit omdat de organisatie per afdeling ongetwijfeld verschillende noden heeft en dus ook verschillende software gebruikt. Voor een waterdichte beveiliging die eenvoudig te monitoren is, is het belangrijk dat alle systemen samenkomen in één centrale hub.

to top
close