Op weg naar écht talentmanagement dankzij dataregistratie

Het klassieke HR-denken heeft afgedaan

Bij talentmanagement of people management komt het erop aan om de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment te krijgen en te houden.

Om dat te bereiken volstaat het niet om de prestaties van uw medewerkers te monitoren. Het bewijs? Vandaag vieren burn-outs en bore-outs hoogtij. Almaar meer werknemers krijgen het gevoel dat ze zich niet kunnen ontplooien in hun job. Uiteraard spelen persoonlijkheid en werkattitudes daarbij een rol, maar ook de werkplek en de bedrijfscultuur zijn zeker belangrijke factoren.

Meer flexibiliteit

Uw werknemers flexibel laten werken is een efficiënte manier om burn-outs en bore-outs tegen te gaan. Daarbij beoordeelt u niet langer de gepresteerde uren, maar de bijdragedie uw medewerkers leveren. Dat maakt het voor hen mogelijk om zelf te bepalen waar, hoe en wanneer ze een opdracht tot een goed einde brengen. Die autonomie, in combinatie met uitdagend werk, zorgt voor meer creativiteit en laat uw werknemers groeien in hun job.

Flexibel werken kan ook betekenen dat u mensen voor projecten inschakelt in functie van reële behoeften. Zo geven sommige medewerkers bijvoorbeeld de voorkeur aan een deeltijds contract of willen ze zich het liefst engageren voor een kort project.

De positieve impact van dataregistratie op HR

Om deze flexibele en meer autonome manier van werken te ondersteunen, zijn efficiënte HR-tools onontbeerlijk, zowel op desktop als mobiel. Denk bijvoorbeeld aan een digitaal HR-platform, waarmee uw werknemers zelf hun verlof en ziektedagen kunnen ingeven. Ook kunt u digitaal uw medewerkers bevragen om hun welbevinden en motivatie te monitoren.

Daarnaast is een efficiënte tijdregistratie onmisbaar. Zo verwerft u heel wat nuttige inzichten: de zogenaamde people analytics of wellbeing data die u helpen om uw HR-beleid verder uit te tekenen.

Talentmanagement in uw organisatie

Het allerbelangrijkste is evenwel dat u met digitale toepassingen voor tijdregistratie een grote tijdswinst realiseert. Wilt u het HR-beleid in uw onderneming echt naar een hoger niveau tillen, dan grijpt u die extra tijd het best aan om uw medewerkers te coachen. We zeggen dan ook niet voor niets: GET Time to Coach.

Meer weten over de mogelijkheden die dataregistratie biedt voor talentmanagement? Download dan snel onze gratis white paper ‘Van analytics naar people management’.

to top
close