FLIR-warmtecamera’s: een beter inzicht in je beveiliging

FLIR-camera’s zijn een kostenefficiënte oplossing voor de perimeterbeveiliging van je bedrijf. Dat deze warmtecamera’s het overwegen waard zijn, staat dan ook vast. Maar wat is een FLIR-camera precies? We vertellen het in dit artikel en geven je meteen mee wat de voordelen zijn.

Wat is FLIR?

FLIR staat voor Forward Look InfraRed. FLIR-camera’s zijn met andere woorden warmtecamera’s of infraroodcamera’s. Ze worden gebruikt in combinatie met gewone camera’s, als aanvulling voor een meer gedetailleerd beeld bij inbreuken.

De voordelen van een FLIR-camera

FLIR-camera’s geven warmtevelden in het beeld weer, en dat biedt heel wat voordelen in vergelijking met een beveiligingssysteem dat louter met gewone camera’s werkt. Zo zijn de beelden van een FLIR-camera altijd erg duidelijk, omdat lichaamswarmte niet te verbergen valt. Waar een gewone camera bij slechte weersomstandigheden (regen, mist, storm, …) minder bruikbare camerabeelden oplevert, is dat bij FLIR niet het geval. Personen zijn namelijk altijd zichtbaar, waardoor indringers snel en eenvoudig te detecteren zijn. Bijkomend voordeel is dat je dus ook geen extra verlichting nodig hebt als het donker is en dat indringers zich niet kunnen verstoppen in de schaduw of een onbelicht deel van je terrein. Ook overdag levert de werking van FLIR voordelen op: de zon kan een FLIR-camera namelijk niet verblinden.

Snelle en efficiënte beveiliging

Door hun hoge opmerkzaamheidsgraad zorgen de FLIR-camera’s dat de security flow snel in werking kan treden. De camera’s zijn dan ook de ideale ondersteuning voor een efficiënte beveiliging.. Al blijft een grondige analyse en diagnose van de inbreuk door het beveiligingspersoneel natuurlijk wel essentieel. 

Een weloverwogen investering

De duidelijke camerabeelden die de warmtecamera’s genereren, hebben nog een bijkomend financieel voordeel. Je hebt namelijk maar een klein aantal FLIR-camera’s nodig om een groot oppervlak te beveiligen. Bovendien leiden de camera’s ook minder vaak tot een vals alarm, waardoor er minder fysieke controles nodig zijn en je dus tijd bespaart. Daarbij komt dat de camera’s eenvoudig te installeren zijn, weinig onderhoud vragen én weinig energie verbruiken.

Integratiemogelijkheden van FLIR

FLIR-camera’s vormen de ideale aanvulling op je algemeen security management en zijn makkelijk te integreren. Voor een optimale beveiliging kun je ze aanvullen met CCTV, en eventueel videoanalytics.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van FLIR voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

to top
close