Havens horen bij de belangrijkste ingangen en uitgangen van een land. Als begin- of eindpunt van een aanvoerroute, als overslagplek - eigenlijk als middelpunt van alle grootschalige logistieke operaties. Een broodnodige locatie, maar daarmee ook een interessant doelwit voor figuren met minder goede bedoelingen en andere ongenode gasten.

 

Het is dus van groot belang dat veiligheid in havens een nóg hogere prioriteit krijgt dan tot nu toe werd verwacht. Dat veiligheidsbesef krijgt overal ter wereld steeds meer vorm in de zin van strengere beveiliging, vaak aangespoord door actuele ontwikkelingen en nieuwe regels en wetten. Tot enkele jaren geleden was het niet eens zo gebruikelijk om een haven volledig af te sluiten met hekken en poorten, maar die opinie is in de recente geschiedenis aan het veranderen.


Garantie op veiligheid
Zo dwingen Europa, of de Verenigde Staten, bijvoorbeeld steeds vaker af dat leveringen in havens uitsluitend plaats mogen vinden wanneer er alles aan wordt gedaan om een veilige doorstroom of toegang te kunnen garanderen, en er voor de in- of uitvoer van ongewenste middelen geen plaats is. Iedereen die aanwezig is, moet worden geregistreerd, en iedereen die betrokken is moet daarvoor dus ook toestemming hebben.

 

Biometrische hand swipe technologie

Bij primion Benelux boden we altijd al producten en diensten aan op het gebied van toegangsverlening. Toegangsmanagement, ofwel Access Management, is voor ons bekend terrein. Een nieuwe optie op de toegangsmarkt, die uitermate geschikt is voor havens, is technologie waarmee je in één handveeg je toegangscontrole tot het terrein kan laten uitvoeren. Deze techniek wordt op dit moment al gebruikt op één van de grootste havens van Europa.

 

Primion Benelux is binnen Europa de officiële distributeur van deze razendsnelle, hoogstaande en feilloze technologie. Om als bezoeker te worden toegelaten, moeten men eerst via een ‘enrollment’ in het systeem worden toegevoegd. Met hogesnelheidscamera’s worden vervolgens vier vingerafdrukken gescand van iedereen die zijn of haar hand langs het systeem haalt. In minder dan een seconde wordt de toegang daarna verleend. De techniek is contactloos, snel, veilig, eenvoudig te installeren, hygiënisch, ook buiten te gebruiken en zelfs geschikt voor vuile en/of natte handen. Ideaal voor havens dus!

 

ISPS-gecertificeerd
Deze biometrische toegangscontrole is daarnaast geheel volgens de laatste wetgeving en certificeringen. De ISPS-code (International Ship & Port facility Security) is een internationale certificatie die de beveiliging van havens overziet. Hierbij worden strenge toegangscontrole en biometrie verplicht. Met deze ideale biometrische handscan komt een nog veiligere toekomst dus weer een stuk dichterbij.

 

Biometrische toegangsconrole nodig? Vraag het primion Benelux!
Primion Benelux heeft de know-how, de ervaring, de connecties en de referenties voor deze technologie. Kan handswipetechnologie ook meer betekenen voor jouw bedrijf? Snel, veilig en eenvoudig: it’s all at your fingertips. Neem snel contact met ons op!

 

to top
close