Digitalisering van HR: 3 tips voor een efficiëntere opvolging van uw medewerkers

Wat omvat digitalisering van HR?

Administratieve taken worden steeds vaker geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan:

Deze vormen van ‘elektronisch humanresourcemanagement’ of e-HRM vormen een prettige ondersteuning voor HR-verantwoordelijken. Dankzij de digitale tools werken ze efficiënter, ontdekken ze sneller problemen en hebben ze de handen vrij voor échte operationele zaken. Zo komt de klemtoon minder op het administratieve en meer op het menselijke aspect te liggen.

Een bedreiging voor de job van HR-medewerker vormen de digitale tools evenwel niet, benadrukt professor Bondarouk van de Universiteit Twente in het magazine HR Square: “De technologie helpt om beslissingen te nemen, maar we laten niet alles over aan de computer. De uitdaging voor HR is om in te schatten waar en wanneer digitale tools een meerwaarde bieden.”

3 cruciale tips

Vandaag is het aanbod aan digitale HR-tools bijzonder groot, wat de keuze moeilijker maakt. Als bedrijf is het cruciaal dat u bij het doorhakken van de knoop niet over een nacht ijs gaat. Vertrek daarom vanuit uw eigen HR-strategie en houd altijd deze drie aandachtspunten voor ogen:

1. Kies voor een systeem op basis van de reële behoeften in uw organisatie.

2. Kies een geïntegreerd systeem, waarbij alle onderdelen met elkaar compatibel zijn.

3. Besteed aandacht aan de rapportering, zodat u tijdig de juiste conclusies trekt..

Digitalisering van HR: primion Benelux biedt ondersteuning

Bent u op zoek naar een partner voor de digitale transformatie van uw personeelsbeleid? Primion Benelux helpt u graag! Wij bieden u verschillende oplossingen die bijdragen aan de digitalisering van uw HR:

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

to top
close