Toegangscontrole: welke systemen bestaan er zoal – en hoe kiest u het juiste?

Een efficiënte toegangscontrole is cruciaal om de veiligheid in uw bedrijf te garanderen. Maar hoe kunt u het makkelijkst de toegang tot uw bedrijfssite toekennen of weigeren aan bepaalde personen? Ontdek de verschillende opties.

Wat omvat een efficiënte toegangscontrole?

Als u toegangscontrole efficiënt wil organiseren, hebt u nood aan een eenvoudig en flexibel systeem op maat. U moet de toegang tot bepaalde bedrijfsgebouwen, zones, lokalen, liften, … makkelijk kunnen toekennen aan de juiste personen – en indien nodig ook terug intrekken.

De controle van de toegangsrechten moet bovendien snel en makkelijk verlopen en bij voorkeur zo weinig mogelijk in het oog springen. Ook moet u bij eventuele inbreuken of pogingen tot fraude onmiddellijk een melding krijgen.

De verschillende systemen op een rijtje

Om te verifiëren of een bepaalde persoon al dan niet toegang mag krijgen tot een specifieke zone of een specifiek lokaal bestaan er verschillende oplossingen:

 • Sleutels en lopers
 • Badges en badgelezers
 • Toegangscodes (numerieke barcodes of QR-codes), waarvoor verschillende leestechnologieën ondersteund worden
 • Deurontgrendeling via een app op de smartphone
 • Biometrische controle:
  1. Vingerafdrukken
  2. Irisherkenning
  3. Gezichtsherkenning
  4. Stemherkenning 
 • Camerabewaking

De keuze van het meest geschikte systeem maakt u in functie van de specifieke situatie in uw bedrijf. Uiteraard hebt u daarnaast gespecialiseerde software nodig om het systeem aan te sturen.

Kies de juiste software

Met de geavanceerde software van primion Benelux beheert u heel makkelijk toegangsrechten. Bij elke poging tot fraude krijgt u onmiddellijk een melding. Het systeem maakt gebruik van zeer gebruiksvriendelijke badgelezers en is compatibel met andere veiligheidssystemen, zoals software voor inbraakbeveiliging en brandbeveiliging. Bovendien kunt u onze oplossing koppelen aan een controlekamerapplicatie. Hiervoor maakt het systeem gebruik van psm, een open platform dat hardware van verschillende producten met elkaar laat communiceren. Zo behoudt u het overzicht en kunt u op elk moment ál uw beveiligingssystemen monitoren.

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen voor toegangscontrole? Neem gerust contact met ons op.

to top
close