Een werkplanning opstellen gaat vlot met prime Plan

Bij het opstellen van een werkplanning moet je vaak kort op de bal spelen. Overleg met je medewerkers is cruciaal, maar uiteraard wil je niet dat ze de planning waar je nog aan bezig bent te zien krijgen. Wil je dat alles vlekkeloos verloopt, kies dan voor prime Plan, onze tool voor personeelsplanning.Rondbellen of mailen hoeft niet meer

Vandaag gebruiken planners nog vaak Outlook om een mail rond te sturen of bellen ze medewerkers met de vraag of ze een opdracht al dan niet kunnen accepteren. Uiteraard is dit vrij omslachtig. 

Voor een personeelsplanner is een vlotte en directe communicatie met de verschillende medewerkers enorm belangrijk. Je wil hun makkelijk berichten kunnen sturen, zowel op desktop als mobiel, om snel in te spelen op planningsvragen en om de beschikbaarheid van medewerkers met de juiste kwalificaties na te gaan.

Met prime Plan verloopt die communicatie via de planningstool zelf. Zo krijg je een handig overzicht op één scherm. Bovendien is er voor elk bericht een leesbevestiging, die aangeeft welke medewerker het eerst reageerde. Dit maakt plannen heel wat makkelijker: first come, first served.

De voorlopige werkplanning afschermen

Om misverstanden te vermijden, deel je het ‘concept’ van de planning waarmee je bezig bent liever niet met je medewerkers. Geen probleem: met prime Plan kun je makkelijk een periode afschermen, zodat je die rustig kunt inplannen. 

Je kunt je planning verschillende statussen geven:

  • open planning: deze planning wordt nog niet bekeken en medewerkers kunnen hun wensen doorgeven
  • afgeschermde planning: je bent gestart met de werkplanning en wil deze afschermen 
  • gepubliceerde planning: de werkplanning is definitief

Wijzigingen aan de planning in een afgeschermde periode worden pas verstuurd als je planning de status ‘gepubliceerd’ geeft. Met prime Plan heb je ook de mogelijkheid om een medewerker via e-mail op de hoogte te brengen van elke wijziging die gebeurt na publicatie. 

Rapporteren via prime Plan

Bij een variabele inroostering is het wettelijk verplicht om de planning op voorhand bekend te maken aan de medewerkers. Met prime Plan is ook dat geen probleem: de tool verstuurt de gepubliceerde planning automatisch, mét een visueel overzicht.

Wil jij ook graag vlot en makkelijk werkplanningen opstellen?
Neem dan snel contact op voor meer info over prime Plan.

to top
close