De invloed van het wereldwijde chiptekort: zijn jullie badges nog wel leverbaar in de toekomst?

Begin 2020 zorgde onder meer de coronapandemie voor een wereldwijd tekort aan computerchips. En nu, 2 jaar later, hebben we nog steeds te maken met dit schrijnende chipgebrek. Een groot probleem, aangezien zo’n beetje alle belangrijke apparatuur tegenwoordig door chips wordt aangestuurd. Ook jouw bedrijf kan grote gevolgen ondervinden van dit chiptekort. Iets wat waarschijnlijk nog jaren aanhoudt.

Grondstoffentekort

Daarom is het belangrijk dat iedereen die gebruik maakt van badges en de bijbehorende kaartlezers, hiermee rekening houdt. Primion Benelux kan badges aanleveren, voor alle mogelijke branches, en desgewenst met volledig gepersonaliseerde bedrukking. Maar de benodigde grondstoffen hiervoor zijn eveneens het slachtoffer van het wereldwijde chipprobleem.

Grotere vraag, kleiner aanbod

De fabricage van chips, die onder meer ook in de kaartlezers zitten, is een haarfijn proces dat afhankelijk is van vele factoren. Door de pandemie kwamen delen van dit proces stil te liggen. De combinatie van een groeiende vraag en een kleiner wordend aanbod zorgt ervoor dat leveranciers hun resources voornamelijk zullen aanwenden voor de interessantste producten: de modernste technologieën.

Leveranciers: minder risico

We voorzien bij primion Benelux daarom een probleem voor systemen met badges die nog draaien op verouderde technologieën. Hiervoor zijn momenteel leveringen moeilijker en zullen op termijn geen vervangende onderdelen beschikbaar zijn, omdat de aandacht van leveranciers gericht is op de markt met het grootste potentieel en het laagste risico. Slecht nieuws dus voor iedereen die nog werkt met verouderde badges: door het gedwongen omslagpunt zullen deze sneller uit de markt gaan dan voorzien.

Onderneem actie!

Wat betekent dit nu concreet? Inventariseer je systemen waarvan badges een onderdeel zijn. Wees je bewust van lange levertijden en een afnemende ondersteuning van oude systemen. Haal misschien zelfs je bestelmoment van badges naar voren. Zorg dat je niet achter de feiten aanloopt en neem vrijblijvend contact op met GET

 

to top
close