De gevaren van bedrijfsspionage: enkele feiten op een rijtje

Tegenwoordig is er heel wat te doen rond hacking en online gegevensbescherming. Toch mogen bedrijven ook ‘ouderwetse’ vormen van bedrijfsspionage niet uit het oog verliezen.

Het belang van bedrijfsgeheimen

Als bedrijf beschikt u over heel wat knowhow. In de loop der jaren hebt u processen ontwikkeld, maar ook producten of diensten ontworpen die u een voordeel geven ten opzichte van uw concurrenten. Een deel van die informatie is openbaar, bijvoorbeeld onder de vorm van octrooien, maar voor een deel gaat het ook over bedrijfsgeheimen, waarvan u niet wilt dat ze in verkeerde handen vallen.

Let op voor hacking … en voor bedrijfsspionage

Het is dan ook van het grootste belang dat u uw informaticasystemen afdoende beschermt tegen cyberaanvallen die erop gericht zijn uw bedrijfsgegevens te stelen. Vandaag zou élk bedrijf zich terdege bewust moeten zijn van de risico’s van hacking.

Onze raad: investeer daarnaast zeker ook in een efficiënt systeem voor toegangscontrole. Criminelen proberen immers niet alleen via digitale weg aan uw bedrijfsgeheimen te raken, ze kunnen ook fysiek uw bedrijf binnendringen om er aan de haal te gaan met prototypes, plannen, notities of harde schijven met gevoelige informatie. Onderschat zulke mensen niet: ze houden uw medewerkers in de gaten en slaan hun slag op een onbewaakt moment. U zou het eerste bedrijf niet zijn dat op die manier het slachtoffer wordt van bedrijfsspionage.

Dankzij primion Benelux slaapt u op uw beide oren

Bij primion Benelux kunt u terecht voor de allernieuwste software voor een gecontroleerde toegang tot uw bedrijfsgebouwen. Daarmee houdt u de klok rond toezicht en verzekert u zich ervan dat enkel de juiste personen toegang hebben tot bepaalde zones of lokalen in uw bedrijf. Bij elke poging tot inbraak krijgt u onmiddellijk een melding.  Onze oplossing beschikt over handige interfaces en werkt perfect samen met gebruiksvriendelijke kaartlezers. Bovendien kunt u deze toepassing via psm koppelen aan een controlekamerapplicatie of onze oplossing voor tijdsregistratie.

Wilt u bedrijfsspionage bestrijden in uw onderneming? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie.

to top
close